Αυτή η Γυναίκα ηλικίας 117 ετών είναι ο Γηραιότερος Άνθρωπος στον Κόσμο! Δείτε ΠΟΙΟ το μυστικό της Μακροζωίας της!


O γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο πλέον είναι μία 117χρονη από την Τζαμάικα που κάποτε δούλευε για τα “αφεντικά” σε φυτείες ζάχαρης και λέει πως η μακροζωία της οφείλεται στα καλά γονίδια και στο ότι έχει μελετήσει την Βίβλο. Η Violet Mosse-Brown γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1900 και είναι 117 χρονών και 38 ημερών.


3

Ζει ακόμα στο Duanvale της Τζαμάικα στο ίδιο σπίτι που είχε γεννηθεί και που ανήκει στην οικογένειά της για πάνω από 200 χρόνια. Κληρονόμησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπους στον κόσμο όταν η Emma Morano, που ήταν 117 χρονών και 137 ημερών πέθανε στο σπίτι της στην Verbania της Ιταλίας στις 15 Απριλίου. Ο γιατρός της είπε πως έφυγε “ήσυχα” ενώ καθόταν στην καρέκλα της.

4

Δες πως να χάσεις 10 Κιλά Μέχρι το Πάσχα ΤΩΡΑ!

Αποδίδει την μακροζωία της στην Βίβλο, λέγοντας: “Η πίστη μου στο να υπηρετώ το Θεό και στα διδάγματα της Βίβλου.” Βέβαια και τα γονίδια πιθανώς έχει παίξει κάποιο ρόλο επίσης. Ο γιος της, Harold Fairweathe, είναι 97 και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει ζωντανό γονιό. Οι γονείς της επίσης είχαν ζήσει και οι δύο μέχρι τα 96 τους.

5

Η Mosse-Brown δούλευε σε φυτείες κόβοντας καλάμια για τους “αφέντες” και δουλεύοντας ως καθαρίστρια στα σπίτια τους. Τελικά κατάφερε να αγοράσει την δική της περιουσία και να καλλιεργεί ζαχαροκάλαμα, τα οποία πήγαινε στο Duanvale και πούλαγε. Λέει πως θυμάται πολύ καθαρά την πρώτη φορά που είδε αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

6

Λέει πως της αρέσει το ψάρι, το πρόβειο κρέας και μερικές φορές το αγελαδινό, αλλά δεν τρώει χοιρινό ή κοτόπουλο. Επίσης της αρέσουν πολύ οι γλυκοπατάτες, οι πατάτες, τα φρούτα – ειδικά τα πορτοκάλια και τα μάνγκο – και λατρεύει τα αβγά.

7

Της αρέσει πολύ να διαβάζει την Βίβλο και εκτιμάει πολύ την ποίηση και γενικά την λογοτεχνία. Παντρεύτηκε τον φύλακα του νεκροταφείου, Augustus Gaynor Brown, και ήταν μαζί του μέχρι την μέρα που πέθανε. Μαζί απόκτησαν έξι παιδιά Είναι πολύ καλή γιαγιά και έχει απόγονους στην Τζαμάικα, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αφρική.

8

Ίσως υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στον αέρα σε εκείνο το κομμάτι της Τζαμάικα αφού και ο πιο γρήγορος άντρας στον κόσμο, Usain Bolt, γεννήθηκε σε εκείνη την περιοχή.

Υπολογίζεται πως υπάρχουν 300 με 450 καταγεγραμμένοι άνθρωποι στον κόσμο που είναι πάνω από 100 ετών και στην πλειοψηφία είναι γυναίκες. Ο επόμενος γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Nabi Tajima, που είναι 116 χρονών και 256 ημερών

Credit: dailymail.co.uk

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply